Arsenal: Aaron Ramsdale jadi pilihan ?

Arsenal 3 keputusan perpindahan musim panas Aaron Ramsdale ketika Mikel Arteta mendapatkan penjaga gawang 24 juta dari Sheffield United.

Arsenal 3 keputusan perpindahan musim panas Aaron Ramsdale ketika Mikel Arteta mendapatkan penjaga gawang 24 juta dari Sheffield United.

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Dorongan dari penyokong Arsenal atas tandatangan Aaron Ramsdale mencapai tahap rendah baru yang memalukan sebelum penjaga gawang juga digambarkan memegang kemeja itu. 

Pemindahan yang memerlukan beberapa kening ditingkatkan, ia juga tidak pernah mengesahkan penyalahgunaan dalam talian.

Aaron Ramsdale perlu mengehadkan jumlah komen di catatan media sosialnya setelah dibanjiri dengan mesej yang memberitahunya untuk tidak masuk ke kelab – yang merupakan versi bahasa kotor yang sebenarnya digunakan – garis dari kritikan konstruktif hingga penyalahgunaan yang tidak diizinkan dilintasi dengan batu.

Arsenal sangat memerlukan penjaga gawang baru musim panas ini setelah pinjaman enam bulan Mat Ryan berakhir, dan dengan rencana awal yang ditetapkan, keputusan untuk fokus pada mendapatkan penyumbat muda dan homegrown membawa mereka ke pemain Sheffield United.

Aaron Ramsdale
Aaron Ramsdale bersama Arsenal

Ingin menambah semangat Inggeris yang sudah ada di kelab, rundingan dimulakan dengan Blades untuk pemain berusia 23 tahun itu dengan bayaran yang akan mengerdilkan apa yang biasanya diharapkan dari penjaga gol sandaran. Lagipun, Bernd Leno masih merupakan nombor satu kelab.

Perbincangan di ambang kehancuran hanya untuk pakaian Yorkshire selatan untuk menurunkan tuntutan mereka, keputusan dibantu, tetapi tidak ditentukan, oleh keinginan Ramsdale untuk kembali ke Liga Perdana dan bermain untuk The Arsenal.

Mengenai kesepakatan yang dapat berjumlah £ 30 juta jika ada tambahan, Arsenal telah berkomitmen untuk membawa Ramsdale ke dalam dan merasakan pengeluaran itu dibenarkan, walaupun terdapat banyak keraguan dari banyak penyokong atas kemampuan dan rekod prestasi lelaki kelahiran Stoke itu.

Sama, dengan bek kanan dan pemain depan masih dalam agenda musim panas ini, perbelanjaan awal £ 24 juta difahami dianggap sejumlah wang yang besar untuk berpisah dengan pemain yang tidak dijangka masuk langsung ke pasukan pertama.

Namun, dia adalah pemain Arsenal (berpotensi memenuhi syarat untuk menghadapi Chelsea dan di sebalik semua keprihatinan luaran mengenai pemerolehannya, terdapat banyak aspek positif untuk penambahannya. Berikut adalah tiga.

Aaron Ramsdale dari Sheffield United semasa pertandingan Sky Bet Championship antara Sheffield United dan Birmingham City di Bramall Lane pada 7 Ogos 2021 di Sheffield, England.

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *