BRANDON WILLIAMS MENYELESAIKAN LANGKAH PINJAMAN MANCHESTER UNITED

Brandon-Williams

Brandon-Williams

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Pemain bek Manchester United, Brandon Williams akan menghabiskan kempen 2021/22 secara pinjaman di kelab Liga Perdana Inggeris, Norwich City.

Pemain berusia 20 tahun itu membuat 14 penampilan bersama Manchester United, Reds di semua pertandingan musim lalu dan akan menikmati peluang untuk mendapatkan lebih banyak pengalaman pasukan pertama di Carrow Road dalam tempoh sembilan bulan akan datang. Brandon Williams telah melengkapkan tempoh pinjamannya.

Diuruskan oleh Daniel Farke, Norwich mendapat promosi ke Liga Perdana musim lalu dengan memenangi Kejuaraan.

Brandon-Williams
Brandon Williams

Williams mungkin akan bersaing untuk mendapatkan tempat pertahanan kiri pilihan pertama dalam pasukan Norwich, dengan satu-satunya pemain Canaries yang berada di kedudukan itu adalah Dimitris Giannoulis.

Produk pemuda kelahiran Manchester masuk ke pasukan United pada musim 2019/20, membuat 36 penampilan setelah kecederaan pada Luke Shaw membuka tempat di bahagian samping.

Dengan kerja kerasnya, menangani agresif dan berlari langsung, Williams memberikan kesan yang kuat, tetapi tampil lebih sedikit musim lalu kerana konsistensi luar biasa Shaw dan kedatangan Alex Telles.

Pemain United kedua yang mencari pinjaman di tempat lain dalam Liga Perdana – yang pertama adalah Axel Tuanzebe di Aston Villa – Williams akan kembali ke United pada akhir musim 2021/22.

Semoga berjaya, Brandon.

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *