Gangguan LRT dari Sentul Timur ke PWTC

Gangguan LRT Sentul Timur ke PWTC

Gangguan LRT Sentul Timur ke PWTC

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

KUALA LUMPUR (Bernama): Laluan LRT Ampang / Sri Petaling mengalami gangguan perkhidmatan dari stesen LRT Sentul Timur ke stesen LRT PWTC kerana kejadian pencerobohan trek oleh penceroboh sekitar jam 4.45 petang pada hari Jumaat (20 Ogos).

Rapid KL, dalam satu kenyataan, bagaimanapun berkata, perkhidmatan di laluan LRT Ampang / Sri Petaling dari stesen LRT Putra Heights yang menuju ke stesen LRT Ampang beroperasi seperti biasa sehingga ke stesen LRT Sultan Ismail.

Dikatakan bas ulang-alik Rapid KL percuma disediakan pada jarak 30 minit ke stesen LRT Sentul Timur dan sebaliknya.

lrt sentul timur
Penceroboh LRT Sentul Timur ke PWTC tidak diketahui

“Penceroboh wanita, yang belum dapat dikenal pasti, tidak terselamat dalam kejadian itu. Polis dari Sentul, Balai Bomba dan Penyelamat dari Sentul, Kementerian Kesihatan, Hospital Kuala Lumpur dan anggota Badan Pengangkutan Awam Darat kini berada di lokasi untuk mengumpulkan bukti dan memulakan siasatan.

“Kami amat sedih dengan kejadian ini dan ingin memohon maaf kepada penumpang kami kerana gangguan perkhidmatan. Untuk keselamatan semua yang terlibat, stesen LRT Sentul Timur dan stesen LRT PWTC akan kekal ditutup sehingga diberitahu kelak,” kata kenyataan itu.

Mengikuti ini, Rapid KL meminta orang ramai untuk berhenti berkongsi gambar kejadian untuk menghormati privasi si mati dan untuk mengelakkan spekulasi mengenai motif pencerobohan trek.

“Rapid KL akan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa untuk memastikan siasatan dijalankan. Kami juga memulai audit komprehensif mengenai langkah-langkah keselamatan dan keselamatan stesen kami untuk meminimumkan risiko kejadian seperti itu di masa depan, ”tambahnya. – Bernama

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *