Kobe Bryant, Lagenda Lakers NBA sambut ulang tahunnya

kobe bryant featured

kobe bryant featured

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Legenda Los Angeles Lakers dan Hall of Famer Kobe Bryant secara tragis meninggal dalam kemalangan helikopter lebih dari setahun yang lalu, tetapi pada hari Isnin, komuniti NBA memutuskan untuk merayakan hidupnya pada hari ulang tahunnya yang ke-43. 

Salah satu pemain terbaik sepanjang masa, Kobe Bryant memenangi lima kejuaraan, satu MVP dan membuat 18 Sukan All-Star selama 20 tahun kerjayanya. Pencapaian dan etika kerjanya menjadikannya kegemaran bukan sahaja untuk peminat tetapi juga untuk pemain muda yang ingin mengikuti jejaknya. 

Kami melihat pengaruhnya pada awal musim panas ini selepas Final NBA ketika Giannis Antetokounmpo bercakap mengenai seberapa banyak pengaruh Bryant dalam kariernya. 

Pada bulan Mei, Bryant dilahirkan secara nifas ke Naismith Memorial Basketball Hall of Fame bersama dengan sezamannya seperti Kevin Garnett, Tim Duncan dan Tamika Catchings. Bryant dipersembahkan oleh pujaannya, Michael Jordan, dan isterinya, Vanessa, menyampaikan pidato di tempatnya. 

Kobe Bryant
Kobe Bryant

“Ia bermula seperti lelucon pada mulanya,” kata Antetokounmpo mencari cabaran daripada Bryant . “Dia berada di saya rasa iklan Nike dan dia menghantar cabaran kepada pemain … dan saya seperti ‘biarkan saya hanya menembak saya’.

Dan dia seperti ‘MVP.’ Tetapi pada mulanya, saya seperti bercanda, saya tidak menyangka dia akan bertindak balas terhadap saya. Tetapi ketika dia melakukannya, dia membuat saya percaya.

Saya seperti, “Kobe Bryant fikir saya boleh melakukan ini? Saya boleh bermain di tahap tinggi dan pimpin pasukan saya dan menangi MVP. ‘ Saya terpaksa melakukannya. “

“Saya terpaksa bekerja keras,” sambungnya. “Dan tidak semestinya tidak mengecewakannya. Saya harus bekerja keras kerana orang percaya bahawa saya boleh melakukannya, dan itulah masalahnya.

Saya orang yang senang. Saya tidak suka mengecewakan orang. Ketika saya menandatangani semula dengan Milwaukee, itulah sebab utama saya menandatangani semula, kerana saya tidak mahu mengecewakan orang dan berfikir bahawa saya tidak bekerja sangat keras untuk mereka, yang saya lakukan.

Tetapi untuk dapat menyelesaikan perkara-perkara dalam ini tempoh masa adalah gila. Tidak nyata. Saya tidak boleh mempercayainya. ” 

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *