Liverpool vs Burnley: 2-0 The Reds Bergaya

Sadio-Mane-meraikannya-setelah-menggandakan-kedudukan-Liverpool-di-Anfield

Sadio-Mane-meraikannya-setelah-menggandakan-kedudukan-Liverpool-di-Anfield

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Liverpool mengalu-alukan peminat untuk melaporkan permainan di Anfield dalam kemenangan 20 hari mereka menentang Burnley; gol dari Diogo Jota dan Sadio Mane pada separuh masa meletakkan semangat The Reds di depan; The Reds tetap tidak terkalahkan dalam liga sehingga 12 perlawanan.

Burnley memulakan musim dengan kerugian berturut-turut. Liverpool memenangi perlawanan kedua berturut-turut di Liga Perdana baru. Peminat dialu-alukan untuk kembali ke Anfield, tetapi mereka semestinya. Burnley yang bersemangat menuntut kemenangan ke-20.

Selepas Jurgen Klopp mengisyaratkan bahawa pengadil yang dilembutkan baru-baru ini adalah permainan “dari 10 hingga 15 tahun yang lalu” dan membandingkan beberapa buah mangga dengan “perjuangan”.

Pasukan Sean Dyche menimbulkan banyak masalah kepada Liverpool, tetapi ketika Diogo Jota (18) melintasi Nick Pope melalui palang sempurna dari Kostas Tsimikas untuk memecahkan kebuntuan, pasukan tuan rumah menunjukkan kelebihan klinikal mereka di depan gawang.

Liverpool menyaksikan usaha Mohamed Salah disingkirkan oleh VAR pada akhir babak pertama. Pada permulaan pertamanya di Liga Perdana, setelah Harvey Elliott muda melepasi bola, Ash berada di awal babak kedua.

Serangan Leigh Barnes diperingatkan dan dihalang oleh bendera offside, tetapi pasukan Klopp cepat menguasai permainan dengan kuat.

Sadio Mane meraikannya setelah menggandakan kedudukan Liverpool di Anfield
Sadio Mane meraikannya setelah menggandakan kedudukan Liverpool di Anfield

Ketika Sadio Mane membuat permainan pasukan yang sangat baik untuk memulakan perlawanan dengan sempurna dan memperluas rekod Liverpool yang tidak terkalahkan dalam Liga Perdana kepada 12 perlawanan, mata akhirnya selamat dan Klopp bermain di Anfield.

Selepas petang yang tidak dapat dilupakan, Dia berkata: “Saya percaya bahawa semua impian yang kita tunaikan hari ini, suasana yang menyenangkan. “

Bagi Burnley, walaupun pada masa yang sama menunjukkan prestasi yang baik, mereka memulakan musim dengan kekalahan berturut-turut. Mereka kini telah kalah dalam lima perlawanan Liga Perdana berturut-turut, menjadikan Sean Dyche (musim Sean Dyche.

Harvey Elliott dari Liverpool dicabar oleh Josh Brownhill dari Burnley

Ketika Burnley Ketika Leigh bermula dengan baik, Liverpool tidak melakukan apa yang mereka lakukan pada peringkat awal di Anfield.

Trent Alexander Arnold memaksa masuk ke gawang untuk memastikan Dwight McNeill melepaskan tembakan rendah sebelum isyarat offside masuk. Allison terpaksa bertindak dengan gol yang hampir.


Penilaian pemain

Liverpool: Alisson (7), Alexander-Arnold (9), Matip (7), Van Dijk (8), Tsimikas (8), Henderson (7), Keita (7), Mane (8), Jota (7), Elliott (7), Salah (7).

Subs: Thiago (n / a), Firmino (n / a), Gomez (n / a).

Burnley: Paus (6), Lowton (7), Mee (6), Tarkowski (6), Taylor (7), Gudmundsson (6), Brownhill (6), Cork (6), McNeil (7), Barnes (6) ), Kayu (7).

Subs: Rodriguez (n / a), Pieters (n / a).

Man of the match: Trent Alexander-Arnold.


Ben Mee dan James Tarkowski memberikan kebebasan kepada Jota di kawasan penalti dan ketika dia berhubung dengan umpan silang Tsimikas, dia mengepalai tandukan Nick Pope.

Sepertinya Liverpool mungkin telah memulakan dan menjauhkan permainan dari Burnley, tetapi ketika Salah ketinggalan posisi offside ketika dia mengikat hantaran Elliott sebelum mengalahkan Pope, VAR menolak mereka.

Mane dan Naby Keita melihat rembatan terbelok ketika pasukan tuan rumah terus mencari gol kedua. Kemudian Alisson diganggu oleh bola Tarkovsky di hujung yang lain, tetapi tandukan dari pemain pertahanan Burnley pergi.

Burnley menghantar bola ke gawang Liverpool sejurus melepaskan tembakan Barnes, tetapi bendera penolong pengadil dinaikkan dengan betul sekali lagi dan penyerang Burnley itu offside.

Sky Sports

Berita pasukan

  • Bos Liverpool, Jurgen Klopp membuat dua perubahan dari pasukan yang mengalahkan Norwich 3-0 pada hujung minggu pembukaan musim ini. Jordan Henderson kembali di tengah taman untuk menjadi kapten pasukan menggantikan James Milner, yang turun dari skuad. Harvey Elliott juga masuk untuk permulaan Liga Perdana pertamanya menggantikan Alex Oxlade-Chamberlain.
  • Burnley juga membuat dua perubahan ketika Sean Dyche bereaksi terhadap kekalahan pasukannya pada hari pembukaan oleh Brighton. Josh Brownhill dan Ashley Barnes datang ke tempat untuk menggantikan Jay Rodriguez, yang jatuh ke bangku simpanan, dan Ashley Westwood, yang keluar dari skuad.

Namun, Liverpool berkembang pada waktu rehat dan mula mendominasi kerana Mane dengan selamat mencuba Pope dan setelah voli Virgil Van Dijk, dia tidak dapat membalikkan bola ke tiang jauh.

Ketika Liverpool mula bertindak, Salah melihat serangan rendahnya disekat oleh blok baik dari McNeil, dan Mane melihat dua percubaan disekat oleh Paus.

Diogo Jota meraikan golnya menentang Burnley

Burnley berjaya menjaringkan bola ke gawang Liverpool tidak lama setelah melewati Barnes Terminator, tetapi bendera penolong pengadil dinaikkan dengan betul sekali lagi dan penyerang Burnley itu offside.

Namun, Liverpool berkembang pada separuh masa dan mula menguasai kerana Mane dengan selamat mencuba Paus dan setelah voli Virgil Van Dijk, dia tidak dapat membalikkan bola ke tiang jauh.

Ketika Liverpool mula bertindak, Salah melihat serangan rendahnya disekat oleh blok baik dari McNeil, dan Mane melihat dua percubaan disekat oleh Paus.

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *