Manchester City vs Norwich : Jack Grealish Bergaya

Manchester-City-mengalahkan-Norwich-pada-hari-Sabtu.

Jack-Grealish-menikmati-penampilan-sulung-di-rumah-ketika-Manchester-City-mengalahkan-Norwich-pada-hari-Sabtu.

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Jack Grealish menjaringkan gol dalam debut di Manchester City ketika mereka kalah dengan kemenangan 5-0 ke atas Norwich pada hari Sabtu.

Grealish menyertai juara Liga Perdana dari Aston Villa pada musim panas ini dengan bayaran rekod Britain sebanyak £ 100 juta dan mengagumkan di hadapan Stadium Manchester City Etihad dengan kapasiti penuh.

Gol pertama City dihasilkan menerusi gol sendiri dari penjaga gol Norwich, Tim Krul sebelum Grealish menggandakan kedudukan mereka pada babak pertama.

Aymeric Laporte , Raheem Sterling dan Riyad Mahrez masuk ke dalam lembaran skor pada babak kedua ketika City memperoleh kemenangan liga pertama kempen mereka setelah kekalahan mengecewakan pada hari pembukaan di Tottenham .

Pep Guardiola bermula dengan Sterling dan Mahrez di bangku simpanan sementara Kevin de Bruyne tidak dapat hadir kerana kecederaan, tetapi City menikmati permulaan yang baik untuk permainan.

Manchester City
Jack Grealish menikmati penampilan sulung di rumah ketika Manchester City mengalahkan Norwich pada hari Sabtu.

Mereka mendahului dalam masa enam minit ketika pemain pertahanan Norwich, Grant Hanley gagal membersihkan umpan silang Gabriel Jesus dan bola masuk dari penjaga gawang Krul.

City menjaringkan gol lagi setelah 15 minit menerusi Ferran Torres tetapi gol itu dikesampingkan setelah VAR menyesuaikan Bernardo Silva untuk mengasari Milot Rachica dalam penumpukan.

Lima minit kemudian, City menjadikannya 2-0 secara kebetulan setelah bola Jesus terkena Grealish di tiang jauh dan melambung tinggi.

“Dia pemain yang suka lebih luas daripada posisi tengah,” kata Guardiola mengenai Jesus selepas perlawanan. “Salah satu sebab mengapa saya menjadi pengurus adalah ketika anda dapat bekerja dengan orang dan manusia seperti Gabriel.

Guardiola

“Dia tidak pernah mengeluh, dia bermain lima minit, dia bermain lima minit terbaik yang dapat dia lakukan.”

Grealish menjadi pemain Inggeris pertama yang menjaringkan gol pertama dalam liga sejak 2014.

City terus menguasai pada babak kedua dan meraih gol ketiga setelah 64 minit ketika Laporte mengikat bola dari rumah untuk menjaringkan gol pertamanya di Etihad.

Sterling dan Mahrez turun dari bangku simpanan untuk menjaringkan gol ketika City menikmati petang yang selesa sementara Norwich masih menunggu mata pertama mereka sejak dipromosikan kembali ke penerbangan teratas.

Dan dengan Yesus menunjukkan bahawa dia masih berperanan besar, tidak hairanlah Guardiola kelihatan puas sepanjang masa.

“Dia gembira di kiri, kanan atau tengah dan hari ini hubungan dengan Kyle (Walker) sangat luar biasa,” kata Guardiola mengenai Jesus. Saya gembira dengan persembahannya; dia terlibat dalam tiga matlamat kami dan merupakan pemain yang sangat penting bagi kami.

“Apabila seseorang bermain seperti ini, mereka layak bermain.” –

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *