Pelakon Kanchana 3 – Alexandra Ri-Djavi Mati di Rumah Goa

Pelakon Kanchana 3 Alexandra Ri-Djavi Mati

Pelakon Kanchana 3 Alexandra Ri-Djavi Mati

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Pelakon dan model Kanchana 3 Alexandra Ri-Djavi ditemui mati di apartmen sewanya di Goa pada 19 Ogos, seperti yang dilaporkan oleh ETimes.

Sementara polis tempatan mengesyaki pelakon itu mati kerana membunuh diri, mereka sedang menunggu laporan autopsi rasmi untuk mengetahui punca kematian.

Polis Goa dilaporkan telah menghubungi kedutaan Rusia untuk melantik wakil rasmi untuk formaliti perubatan-undang-undang dan bedah siasat yang akan dilakukan ke atas pelakon Kanchana 3 itu setelah persetujuan diperoleh daripada saudara-mara atau wakil keluarga si mati.

Model Rusia berusia 24 tahun menjadi pelakon yang melakonkan watak Rosy dalam Raghava Lawrence’s Kanchana 3.

(Dengan input dari ETimes)

(Sekiranya anda merasa bunuh diri atau mengenali seseorang yang sedang dalam kesusahan, hubungi mereka dengan ramah dan hubungi nombor perkhidmatan kecemasan tempatan, talian bantuan, dan NGO kesihatan mental)

Pelakon Kanchana 3 Alexandra Ri-Djavi Ditemui Mati di Rumah Goa
Pelakon Kanchana 3 Alexandra Ri-Djavi Ditemui Mati di Rumah Goa

Seorang pegawai kanan polis mengatakan mayat itu disimpan di bilik mayat ketika mereka sedang menunggu Sijil Tanpa Bantahan (NOC) dari Konsulat Rusia untuk melakukan bedah siasat.

Polis sudah memulakan siasatan terhadap kes tersebut dan merakam pernyataan teman lelakinya, katanya. Teman lelaki wanita itu, yang tinggal bersamanya di apartmen yang sama, telah keluar ketika dia meninggal.

Sementara itu, peguam bela Vikram Varma, wakil Goa Konsulat Rusia di Mumbai, mendesak pihak polis untuk melakukan siasatan mengenai “kemungkinan peranan” seorang jurugambar yang berpangkalan di Chennai terhadap kematian wanita itu.

Almarhum telah mengemukakan aduan gangguan seksual terhadap jurugambar di Chennai pada tahun 2019, katanya.

“Saya diberitahu bahawa wanita itu telah dicabul dan diperas oleh seseorang di Chennai. Setelah siasatan awal, polis Chennai telah menemui cukup bukti untuk mendaftarkan FIR dan kemudian menangkapnya,” katanya.

Varma mengatakan kes (kematian wanita) “mungkin mempunyai aspek lain yang tidak dapat dilihat dengan jelas pada tahap ini”.

Konsulat Rusia sedang memantau kes itu dan akan memberikan semua maklumat dan bantuan yang diperlukan kepada polis Goa, tambahnya.

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *