‘Penerimaan Hebat’ Romelu Lukaku Berikutan £ 97.5 juta Perpindahan ke Chelsea

Romelu Lukaku Chelsea Featured
Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Romelu Lukaku melakukan debut untuk mengingat Chelsea setelah menjaringkan gol menentang Arsenal dalam kemenangan 2-0 mereka pada hari Ahad.

Pemain berusia 28 tahun itu memulakan Blues keduanya dengan permulaan yang baik ketika dia menjaringkan gol dari jarak dekat di Emirates untuk membuat debut yang sempurna berikutan pertukaran 97.5 juta pound dari Inter Milan. – Romelu Lukaku. 

Sambutan Lukaku akan dinantikan. Menjaringkan gol menentang saingan London, memalukan orang ramai sebelum dipeluk oleh rakan sepasukannya di Emirates. 

Penyokong Chelsea yang membuat perjalanan singkat di ibu negara dalam keadaan gembira kerana melihat rekod mereka menandatangani lembaran skor setelah hanya 15 minit melalui Romelu Lukaku.

Namanya dinyanyikan dengan kuat dan pada masa sepenuh masa orang Belgia itu dihargai oleh sokongan jauh di sudut stadium di utara London. 

Lukaku akan mengingati penerimaannya, sesuatu yang dia impikan sejak berusia 10 tahun.

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku Chelsea Meraikan Gol

“Itu hebat,” kata Lukaku di majlis sambutan penyokong Chelsea menentang Arsenal, “sesuatu yang saya impikan selama bertahun-tahun – sejak saya berusia 10 tahun. Untuk mempunyai peminat tidak hanya menyokong saya tetapi pasukan. dapat menjadi sebahagian daripada ini hebat, saya selalu mahukan ini. Saya mahu ini berterusan. Hari ini adalah kemenangan yang baik tetapi kami harus pulih untuk perlawanan seterusnya. “

– Romelu Lukaku

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *