Raksha Bandhan 2021: Untuk Tentera India

Raksha Bandhan 2021

Raksha Bandhan 2021

Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Raksha Bandhan 2021: Raikan hari ini dengan pesanan khas untuk lelaki dan wanita yang berani melindungi kita dan negara kita.

New Delhi: Raksha Bandhan adalah hari istimewa yang meraikan ikatan antara saudara dan saudari. Pada hari ini, saudara perempuan mengikat rakhi (gelang yang dibuat dengan benang dan manik) di pergelangan tangan saudara mereka yang sebagai ganjaran berjanji untuk melindungi saudara perempuan mereka dari bahaya.

Raksha Bandhan diperhatikan pada Purnima (bulan purnama) bulan Shravan , menurut kalendar Hindu. Tahun ini jatuh pada 22 Ogos. Ketika melindungi orang, tidak ada yang dapat melakukannya seperti juga tentera India.

Dan pada hari ini yang meraikan janji untuk melindungi, kami telah menyusun senarai pesanan khas dan ingin menghormati jasa dan pengorbanan lelaki dan wanita yang menjaga dan melindungi sempadan kami.

Raksha Bandhan 2021
Raksha Bandhan adalah hari istimewa yang meraikan ikatan antara saudara dan saudari

Berikut adalah senarai keinginan dan pesanan Raksha Bandhan 2021 untuk Tentera India:

1) Kami mengucapkan kebahagiaan abadi kepada Raksha Bandhan ini ketika anda menyerahkan nyawa anda untuk perlindungan rakan senegara anda.

2) Hidup tidak boleh sama jika negara ini tidak dilindungi oleh tentera yang berani. Anda adalah alasan kami menjalani kehidupan yang bahagia dan selamat. Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Raksha Bandhan 2021 kepada anda semua .

3) Kepada jawa India yang paling berani dan paling disayangi, mengirimkan ucapan selamat kami di majlis Raksha Bandhan yang menguntungkan . Terima kasih atas semua yang anda lakukan untuk kami dan negara anda. Selamat Hari Raksha Bandhan 2021.

4) Selamat Hari Raksha Bandhan kepada semua saudara dan saudaraku yang sentiasa melindungi bangsa dan rakyat kita.

5) Saya tidur dengan tenang pada waktu malam kerana mengetahui bahawa anda mengorbankan tidur anda untuk melindungi kita. Ini Raksha Bandhan , saya tabik anda kerana keberanian dan perkhidmatan tidak mementingkan diri sendiri terhadap negara dan rakyatnya. Selamat Hari Raksha Bandhan 2021.

6) Seseorang tidak dapat merayakan Raksha Bandhan tanpa mengucapkan Selamat Hari Raksha Bandhan kepada tentera kita yang dikasihi .

7) Kepada saudara dan saudari tentera saya, terima kasih atas keberanian dan keberanian anda, dan kerana berdiri tegak di antara rakan senegara anda dan bahaya. Anda adalah pelindung sejati kami. Selamat Hari Raksha Bandhan 2021.

Raksha Bandhan 2021

8) Askar melindungi kita tanpa pamrih dengan sepenuh hati tanpa meminta Rakhi diikat di pergelangan tangan mereka. Kami berharap dan berdoa agar Tuhan melindungi rahang berani kita dari segala kejahatan dan bahaya sama seperti mereka melindungi kita. Selamat Raksha Bandhan kepada setiap askar di Tentera India.

9) Kami mungkin tidak mendapat kesempatan untuk mengikat Rakhi di setiap pergelangan tangan anda, tetapi walaupun begitu, anda berjanji akan melindungi kami. Anda sentiasa berdiri seperti perisai yang kuat melindungi kami dari musuh dan menjaga keselamatan kami. Mendoakan Tentera India Raksha Bandhan 2021 yang sangat Bahagia .

10) Pada kesempatan Raksha Bandhan yang menguntungkan , kami, warga India, mengucapkan selamat maju jaya kepada tentera India kami yang selalu ada untuk kami setiap kali kami memerlukannya. Selamat Hari Raksha Bandhan 2021.

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *