Spekulasi Saul Niguez – Peminat Chelsea

Saul Nigez Chelsea
Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Penyokong Chelsea telah menyampaikan keputusan mereka mengenai hubungan kelab itu dengan pemain tengah Atletico Madrid, Saul Niguez.

Pemain berusia 26 tahun itu dikaitkan dengan pertukaran ke Chelsea musim panas ini dengan masa depannya di Atletico tidak menentu. Saul dilaporkan telah ditawarkan ke kelab Liga Perdana secara pinjaman.

Pasukan Thomas Tuchel perlu mengisi tempat tengah keempat mereka membiarkan Billy Gilmour meninggalkan kelab dengan pinjaman ke Norwich City untuk musim ini. Saul Niguez perlu bermain dengan lebih baik.

Penandatanganan lini tengah belum menjadi keutamaan bagi Chelsea tetapi mereka telah mempertimbangkan langkah untuk pemain Sepanyol, menurut Matt Law of the Telegraph , ketika jendela perpindahan mereka berakhir pada 31 Ogos. 

Fabrizio Romano menambah bahawa Chelsea akan membuat keputusan dalam beberapa hari mendatang mengenai apakah akan membeli gelandang baru atau tidak – Declan Rice, Aurelien Tchouameni dan Edouardo Camavinga juga telah dikaitkan .

Saul Niguez
Saul Nigez Chelsea Featured

Ruben Loftus-Cheek atau Ethan Ampadu bahkan boleh terus berada di kelab untuk mengisi kekosongan kedudukan di lini tengah keempat. 

Kemungkinan kedatangan Saul di London barat musim panas ini telah membuatkan penyokong Chelsea bercakap dan ramai yang menyetujui perjanjian itu sekiranya the Blues memilih untuk membawa bintang Atletico untuk kempen 2021/22. 

Ringkasan – Malaysia Harian

Sumber Rujukan – Berita Harian | Harian Metro | Utusan Utama | Malaysiakini | Bernama


Jika Like & Share ke Media Sosial Anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *